Referenties

Home »  Referenties

Banner logos

Onderstaand voorbeelden van referenties van projecten waar onze technische experts hun bijdrage hebben geleverd. Slechts een beperkte selectie, dus neem gerust contact op wanneer u voorbeelden zoekt binnen uw eigen applicatiegebied.

Draka-Prysmian

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Draka – Prysmian
Cees van Duijn
Contamination control
Draka – Prysmian had last van watermoleculen die tijdens het productieproces van glazen staven (moeder-materiaal voor glasfibers) naar binnen diffunderen. Dit heeft een desastreus effect op de dempingskarakteristiek van glasfibers. Cees van Duijn, expert op het gebied van Cleaning Control, heeft een aantal maanden mee geholpen om de oorzaak te bepalen en de productie te verbeteren.

NEDAP Lighting Controls

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Nedap Lighting Controls
Johan Jacobs
Thermische flow analyse
Eén van de specialismes van Nedap zijn “light controls” voor verlichtingen. Deze producten bevatten altijd elektronica in een omhulsel die warmte genereren. De temperatuurhuishouding mag geen probleem zijn, waar ter wereld hij ook toegepast wordt. De thermisch expertise van Johan Jacobs is een goede aanvulling op de kennis van Nedap, vanuit zijn ruime ervaring met het doorrekenen van nieuw ontwerpen op thermische stabiliteit.

Hitec Power Protection

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Hitec Power Protection
3T
Elektronica ontwikkeling & embedded software
Hitec Power Protection ontwikkelt UPS-systemen die zorgen dat de stroomvoorziening gegarandeerd blijft. Voor hun digitale controller (Dicon), het regelhart van hun systemen, werden bepaalde componenten obsolete. Daardoor zou de hele Dicon niet meer te leveren zijn. Dit was voor het bedrijf aanleiding om een nieuwe generatie te ontwikkelen die beter op de toekomst was voorbereid. 3T heeft dit gedaan en de nieuwe versie is sneller, preciezer en goedkoper dan de vorige.

Posterama

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Posterama
Niels van der Stappen
Materiaalkennis van kunststoffen
Posterama maakt labels en transfers voor allerlei toepassingen, bv. Fietsen en consumentenelektronica. Deze worden ook veel toegepast bij “in-mould labels”, waarbij de labels geïntegreerd worden in het spuitgiet-proces. Voor specifieke materiaalvragen schakelt Posterama regelmatig Niels van der Stappen in, materiaalexpert met een specialisatie op kunststoffen. Ook voor nieuwe applicaties, bv. Printed Electronics, wordt Niels betrokken bij de ontwikkelingen.

Thales Cryogenics

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Thales Cryogenics
Jan Lambrechts
Lijm- en verbindingstechniek
Thales Cryogenics ontwikkelt en produceert cryogene koelers. Zij maken vooral gebruik van conventionele bevestigingstechnieken. Voor een bepaalde applicatie zijn die niet meer toereikend en zou lijmen een goede oplossing kunnen zijn. Lijmexpert Jan Lambrechts heeft hierbij ondersteund. Het resultaat is dat Thales weet welke lijmen geschikt zijn en op welke manier zij een stabiel proces krijgen om de lijmen toe te passen.

Anteryon

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Anteryon
Breutech
Fijnmechanische systeem-architectuur
Anteryon maakt optische componenten die in allerlei applicaties, vooral fijnmechanisch, worden toegepast. Voor een klant wilden ze een compleet systeem aanleveren, waarbij een klein systeem naast de optica ook zeer nauwkeurig bewegende onderdelen bevat. Zij zochten een mechatronisch systeem-architect die hen hierbij zou kunnen ondersteunen. Bob Reuser van Breutec heeft dit opgepakt en een systeem ontwikkeld dat voldoet aan alle specificaties.

ASML

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
ASML
Gert-Jan van der Gulik
Thermische analyse
De machines van ASML moeten zeer nauwkeurig zijn. Daarvoor is het belangrijk dat ze zeer nauwkeurig op een stabiele temperatuur gehouden worden. Zij hebben daarvoor veel specialistische thermische kennis in huis. Soms is dit niet toereikend en zoeken zij extra expertise. Daarvoor heeft Alwin de Kock van Solfic aan diverse projecten bijgedragen met zijn thermische kennis.

Vostermans Ventilatoren

Opdrachtgever:
Technisch expert:
Expertise ingebracht:
Vostermans Ventilatoren
Rowald Franck
FEM-analyse
De ventilatoren van Vostermans worden zoveel mogelijk intern ontwikkeld en geproduceerd. Voor hun rotorbladen willen zij weten hoe die zich mechanisch gedragen tijdens werking. Zij worden zowel door de rotatie als door de lucht die zij verplaatsen lichtelijk vervormd, zowel statisch als dynamisch. Rowald Franck, expert op het gebied van FEM-analyses, maakt voor hun nieuwe bladen deze analyses zodat Vostermans hun ventilatoren kunnen optimaliseren.