Hoe help je elkaar bij het managen van techniek en innovatie?

Hoe help je elkaar bij het managen van techniek en innovatie?

Er bestaat geen opleiding om Technisch Manager, R&D Manager, Manager Engineering of Chief Technology Officer (CTO) te worden. Naast begrijpen wat er technisch speelt, vraagt dit meer vaardigheden. Hoe manage ik het innovatieproces? Wat is de waarde van een product roadmap? Hoe ontwikkel en behoud ik kennis binnen mijn organisatie? Allemaal vragen waar antwoorden uit de praktijk een grote meerwaarde hebben. Met dat doel heeft The House of Technology 3 jaar geleden de CTO-club opgericht.

Kennisplatform voor de industrie

De CTO-club richt zich op kleine en middelgrote techniekbedrijven met een eigen product dat ze zelf ontwikkelen, produceren en verkopen. Binnen dit platform wisselen gelijkgestemden van gedachten over werkwijzen, resources, samenwerking met partners, tools en technologieën. Een waardevol netwerk bedoeld om te helpen zakelijke doelen te verwezenlijken en organisaties te versterken. Leden van de CTO-club bepalen zelf de agenda. Vijf keer per jaar komt de groep bij elkaar in ontbijtsessies. Eén keer per jaar nodigt de CTO-club een spreker van een grotere OEM-er uit om ervaringen te delen met technologie- en innovatiemanagement. Dit jaar is dat bijvoorbeeld VanderLande Industries.

CTO-club, The House of Technology, kennisplatform

Interesse om deel te nemen?

De CTO-club kent inmiddels ruim 20 leden. Jos Gunsing van Avans Hogescholen is voorzitter, iemand met veel ervaring in de industrie en betrokken bij techniekonderwijs. Aspirant-leden kunnen een keer komen kijken om te zien of de CTO-club aansluit bij hun behoefte. Neem contact op voor meer informatie of bij interesse om deel te nemen.