Nauwkeurig dempen van mechatronische systemen op een passieve manier

Datum:
2017-04-19 - 2017-04-19
Aanvangstijd:
15:45 uur
Eindtijd:
18:15 uur
Gastbedrijf:
MI-Partners
Adres:
Dillenburgstraat 9N 5652AM Eindhoven
Onderwerp:
Omdat zowel bewegingen als het stil staan van mechatronische systemen steeds nauwkeuriger worden, zijn zo min mogelijk trillingen gewenst. Dit kan worden opgelost door trillingen te dempen. De dempers kunnen actief zijn, waarbij een regelaar reageert op de trillingen. Dit is een dure en complexe oplossing. Een andere optie is een passieve demper, bijvoorbeeld rubber. Om deze methode toe te passen, moet de demping in het systeem goed voorspel- en reproduceerbaar zijn. Dat was tot nu een probleem.
MI-Partners heeft een competentie ontwikkeld waarmee op een voorspelbare manier demping in een systeem kan worden gerealiseerd. Samen met GMT is er een rubber ontwikkeld met extreem hoge demping. Hiermee wordt een eenvoudige en goedkope oplossing gecreëerd voor het dempen van trillingen. Deze is op tal van toepassingen inzetbaar. Tijdens deze bijeenkomst lichtte MI-Partners toe hoe zij tot deze oplossing zijn gekomen, en waar de dempers toepasbaar zijn. Lees meer .... MI Partners Passive Polymer Dampers
Daarnaast gaf Niels van der Stappen, expert op het gebied van kunststof en rubber, een presentatie over de mogelijkheden op zijn expertise-vlak. Lees hier meer informatie of download the whitepaper "how can high performance damping be designed first-time-right?"